Marijke Blok

Marijke Blok

Marijke Blok

Het werken met casuïstiek is voor trainingsactrice Marijke Blok geslaagd, als de cursisten het als een eyeopener ervaren, als het meer oplevert dan alleen ‘praten over’ en de cursist eigen keuzes ontdekt voor ander of nieuw gedrag in situaties waar hij of zij niet uitkomt.  Het gaat niet om het spelen van een ‘mooi toneelstukje’. Wat werkt is het gezamenlijk op onderzoek uitgaan. De expertise van de cursusgroep biedt daarbij waardevolle oplossingen. In toegankelijke spelvormen ontdekt de cursist nieuwe mogelijkheden die de theorie uit de training ondersteunen en invoelbaar maken. Wat je vandaag als cursist ontdekt, kun je morgen in praktijk toepassen.

Als trainingsactrice bij de trainingen van ‘Weerbaar Personeel’, put Marijke Blok uit haar jarenlange werkervaring in de jeugd- en volwassenenpsychiatrie, geriatrie, (ambulante) thuiszorg en onderwijs. Ze combineert deze kennis en ervaring met haar functies als theaterdocent, trainer en programmaleider in de cultuureducatie en haar sterke intuïtie om een casus te doorgronden.

Reacties van deelnemers:

“Ik zag er zo tegenop om met een acteur te werken en was niet van plan om mee te doen. Echter tijdens de training ging alles zo relaxt en was mijn weerstand totaal verdwenen. Marijke weet het zo laagdrempelig en uitnodigend te brengen dat je automatisch mee gaat doen. “

“Wat bijzonder was, is dat Marijke precies datgene deed wat mijn de cliënt ook deed,  terwijl ik dat niet had gezegd. Ze liet me (bijna) struikelen waardoor ik kon oefenen met mijn eigen reactie (s).  Heel verhelderend!